Uke 43- 44 for 1. og 2. trinn

1.TRINN

Vi fortsetter å teste ut kursene vi har satt opp for barna. Disse to ukene har vi startet med ulike prosjekter i noen av kursene som skal være med å gjenspeile tema de jobber med i skolen: «Vi i verden» Utenom kursene tilbringer vi mye tid ute i fysisk aktivitet. Vi tar frem sykler og leker «har`n» i klatrestativet. Nå er vi i november og vi kjenner at det blir kaldere for hver dag. Vi prøver så godt vi kan å minne barna på å kle seg godt. Nå fremover er det lurt at de har med luer, hals og votter også.

I 1. trinn har kursene blitt så populære at vi kun kan ta to klasser i uka, så rullere de neste to klassene uka etter. Se på planen når klassen til ditt barn skal på kurs.

KOR:

Koret er fortsatt like populært som da vi startet. Det er fortsatt ca 30 barn hver mandag som er med å synge. Vi fortsetter å øve på FN sangen og synger sanger om i alt fra vennskap til dyr med morsomme bevegelser.

KUNST OG HÅNDVERK:

De to siste ukene har nå alle som har hatt lyst fått være med på Kunst og håndverk. Her har vi lært om ulike dyrearter som bor i ulike verdensdeler og hvor på kartet de befinner seg. Vi har nå vært gjennom Sør-Amerika og Asia. Den ene økta fikk vi bruke tusjer og fargelegge, og denne uka tok vi frem malesaker.

CAPOEIRA:

Capoeira kurset finner sted i gymsalen og de siste ukene har vi så vidt startet med å bli kjent med ulike capoeira og akrobatiske bevegelser. Barna synes det er utrolig spennende og øver på noen av bevegelsene i friminutt og AKS tid. Vi varmer alltid opp med noen leker som «stiv heks», stikkball eller «hermegåsa».

KAHOOT:

Alle i 1. trinn får disse ukene fremover et lite lynkurs i quiz-spillet KAHOOT. Ved hjelp av IPAD får alle være med på å teste kunnskapene sine ut ifra tema de har hatt på skolen.

2.TRINN

Vi fortsetter å teste ut kursene vi har satt opp for barna. Disse to ukene har vi startet med ulike prosjekter i noen av kursene som skal være med å gjenspeile tema de jobber med i skolen: «Vi i verden» Utenom kursene tilbringer vi mye tid ute i fysisk aktivitet. De kan også noen dager velge «Loftet» som en inne aktivitet hvor de kan spille, tegne og leke med LEGO. Barna har blitt veldig flinke til å melde seg på aktiviteter selv og «stå i valgene» de tar.

KOR:

Vi fortsetter å øve på FN sangen og synger sanger om i alt fra vennskap til dyr med morsomme bevegelser. Her er det en entusiastisk gruppe som kommer fra gang til gang!

KUNST OG HÅNDVERK

Vi har startet et helt nytt prosjekt med tema «Vi i verden». Barna skal i løpet av denne perioden jobbe i grupper, de skal samarbeide om å lage en egen liten «by» eller «nabolag». Vi snakket sist om hva og hvem som finnes i en by, og barna startet med å skisse ned hus, blokker, sykehus, politistasjon, kinoer, lekebutikker, osv. Neste gang skal de starte med bygge prosjektet ved hjelp av ispinner, papp og fyrstikkpinner.

CAPOEIRA

Disse første ukene har vi så vidt begynt å bli litt kjent med sporten. På disse kursene øver vi på grunnleggende capoeirabevegelser, utforske akrobatiske bevegelser og klappe rytmisk mens vi synger enkle sanger. Vi har også noen «capoeira varianter» av «stiv heks» og «hermegåsa». Disse leker vi innimellom for å varme opp og skape god stemning.

BORDTENNIS TEST

Vi ønsker at alle barna i 2. trinn skal få et lite innblikk i hva bordtennis er før vi tar påmelding senere. Derfor har vi denne uka tatt med alle i 2A og 2B (som ikke går på TENNIS) til Bjølsenhallen for å teste sporten. Neste uke skal alle i 2C få være med å prøve.

Kunst og håndverk
Tennis i Bjølsenhallen