Periodeplan uke 9- 12

OBS! Utedagen er nå byttet fra tirsdag til torsdag slik at det blir god tid til matservering fra AKS og rolige overganger.

Perioden varer frem til påskeferien i uke 12. Påsken kommer tidlig i år, så da blir det 4 uker med disse aktivitetene og rutinene.

Vi ønsker fortsatt at barna selv bestemmer hvilke aktivitet de ønsker å delta på fra dag til dag.

Vi har også lagt inn plan med ulike temaer under spisetiden for å dempe skjerm-tittingen og skape mer forutsigbarhet for barna, dere og oss.

1. trinn:

Periode uke 9- 12. 1. trinn.pdf

Som dere ser på planen er det en del endringer fra denne perioden med nye, flere og varierte aktiviteter. Vi ønsker fortsatt at barna selv bestemmer hvilke aktivitet de ønsker å delta på fra dag til dag. Vi har også lagt inn plan med ulike temaer under spisetiden for å dempe skjerm-tittingen og skape mer forutsigbarhet for barna, dere og oss

2. trinn:

Periode uke 9-12. 2. trinn.pdf

Aktiviteter som behøver påmelding er kun Tennis på tirsdager. Denne påmeldingen sendes til Bjørnar.

 Det er en ny danseaktivitet torsdager i samarbeid med "Piproductions Danseskole. I første omgang tenker vi at barna får prøve seg litt frem før vi tar påmelding fra dere.

Her er en kort beskrivelse av kurset:
Pia Charlotte er en profesjonell danser og driver Piproductions Danseskole. Dans gir kroppskontroll og koordinasjon, rytme og musikkforståelse samt fleksibilitet og bevegelighet. De vil
også lære dramatisering og uttrykk. Barna skal samarbeide i mindre grupper. Herunder kommer også mestringsfølelse, selvtillit, styrking av psykisk helse
og sosial kompetanse.

Målområde: Fysisk aktivitet og lek/ Kunst, kultur og kreativitet.

Torsdag kl. 14.45 – 15.30

3. trinn:

Periode uke 9-12. 3. trinn.pdf

3. trinn får denne perioden en egen plan med helt egne aktiviteter. Det er ikke svømming denne perioden, men mange andre aktiviteter for 3. trinn.

Nytt denne perioden:

 1. Vi åpner morgenAKS oppe igjen fra klokken 08.00, så elevene som kommer fra 08.00 kan møte direkte oppe i 3.etasje. Skolens dører stenger som vanlig kl. 08.15 og det er inspeksjon ute. Det er ikke anledning til å komme på AKS etter 08.15
 2. Utedagen er nå flyttet til torsdager, dette er fordi vi ønsker at barna skal få litt ekstra tid til matserveringen uten å måtte haste videre til aktivitet når vi har varmmat.

På planen denne perioden:

 • Lounge: her får elevene boltre seg fritt på AKS-rommet og selv velge aktiviteter av det vi har tilgjengelig
 • "Vi reiser til.." er en slags geografigruppe hvor elevene skal få lære mer om verden, kulturer og språk.
 • Bibliotek: 3. trinn elsker biblioteket og vi får daglig spørsmål om de kan få være på biblioteket. På biblioteket er også bibliotekaren vår Aina, som hjelper med innlevering, utlån og tar imot ønsker fra barna om bøker hun kan bestille.
 • 3.trinnsklubben: her skal vi sammen finne ut hva vi ønsker å gjøre og lage en plan for det,  kanskje skal vi lage et kunst og håndverksprosjekt, kanskje lage mat, det er opp til barna!
 • Galleriet: her skal vi male, tegne og lage kunst vi kan henge på veggene våre. Temaet for perioden er universet, kanskje vi lar oss inspirere!
 • Tennis er på planen fra Sagene IF på tirsdager, påmelding skjer på mail til Bjørnar.

4. trinn

Periode uke 9-12. 4.trinn.pdf

4.trinn får denne perioden sin egen plan. De har noen aktiviteter sammen med 3.trinn, men også flere aktiviteter alene.

Nytt denne perioden:

 1. Vi åpner morgenAKS oppe igjen fra klokken 08.00, så elevene som kommer fra 08. kan møte direkte oppe i 3.etasje. Skolens dører stenger som vanlig kl. 08.15 og det er inspeksjon ute. Det er ikke anledning til å komme på AKS etter 08.15
 2. Utedagen er nå flyttet til torsdager, dette er fordi vi ønsker at barna skal få litt ekstra tid til matserveringen uten å måtte haste videre til aktivitet når vi har varmmat.

På planen denne perioden:

 • Lounge: her får elevene boltre seg fritt på AKS-rommet og selv velge aktiviteter av det vi har tilgjengelig
 • Masterchef: Vi fortsetter å la barna lage egne måltider på AKS-kjøkkenet sammen med kokken vår, Luisa. Dette blir siste perioden med dette for 4.trinn, da 3.trinn får muligheten etter påske. Vi ser at det er masse glede i det å mestre matlaging og at vi har det utrolig fint sammen på skolekjøkkenet!
 • Hver fredag skal 4.trinn få ha sin egen klubb på AKS, hvor vi sammen skal lage en plan på hva de ønsker å bruke denne tiden til. Kanskje er det å brette papirfly eller ha geografi-quiz, sammen finner vi ut av det!
 • Tennis er på planen fra Sagene IF på tirsdager, påmelding skjer på mail til Bjørnar.