1. trinn

Vi har valgt å ha en prøveperiode på kursene nå i høst, hvor barna selv melder seg på hvilke kurs de har lyst til å utforske.  Dette håper vi er med på å skape en større ansvarsfølelse hos den enkelte og bevisstgjørelse for valgene de tar. Dermed blir det KUN skolekoret dere er med å melde barna på. De første ukene regner vi med det blir litt variasjon i gruppene slik at barna teste seg frem, men vi ønsker etterhvert at vi kan ha faste grupper på de ulike kursene og aktivitetene. Vi sender ut lister på hvilke grupper barnet ditt har meldt seg på i uke 43. Kursene og aktivitetene har faste dager og tider i uka.

Her kommer litt info om kursene vi skal ha med 1. trinn fra uke 41 – 47. De første ukene regner vi med blir litt variasjon i gruppene slik at barna kan prøve seg litt frem, men vi ønsker etterhvert at vi kan ha faste grupper på de ulike kursene og aktivitetene.

Kunst, håndverk og perleverden

I fjor opplevde vi at dette var et veldig populært kurs. I tillegg til at barna synes det er gøy er dette kurset en viktig arbeidsmetode hvor vi kan trekke inn de samme temaene som de jobber med i skolen. Barna får utfolde seg kreativt og lære mer om farger, former og ulike materialer. Perling var også en veldig populær aktivitet i fjor, og vi ønsker derfor å ha perlekurs for barna hvor de må perle ut ifra mønster med ulik vanskelighetsgrad. Perling er en god aktivitet som er med på å finpusse fingermotorikken, og styrker deres telleferdigheter. Motiv henter vi fra barnas interesser og fra månedens tema. Disse ukene kommer vi til å ha kunst, håndverk og perlevenner annenhver gang.

Kahoot

er en digital quiz-plattform som er velegnet til bruk i opplæring og læring. Vi har erfart at det er fin måte å kombinere skolens tema-baserte læring og underholdning på. Hver fredag frem til jul kommer vi til å rullere klassevis slik at alle i 1. trinn får mulighet til å prøve seg på dette morsomme quiz- spillet.

Teatermagi

er kurset for de barna som liker å utforske karakterer og tre inn i fantasiens verden. Kursholder har tekst- og teater utdanning og har hatt mange morsomme aktiviteter med barna hvor de får være med på å sette ord på tanker og fantasien. Her får barna være med på å fortelle og skape egne historier til hverandre.

Capoeira

er en afrobrasiliansk kampsport eller dans. I løpet av dette kurset vil barna få en kort introduksjon i hva Capoeira er og får muligheten til å prøve ulike steg og bevegelser. Dette blir et morsomt kurs for de barna som liker å bevege kroppen til rytmisk musikk og teste ut noe helt nytt.

Allidrett

Vi ønsker at barna skal få bedre kjennskap til de ulike aktivitetene vi kan tilby i gymsalen utenom «stasjonsleker» og «frilek». Dermed vil vi en gang i uka tilby 1. Trinn innføring i ulike typer idrett. Disse kommer til å finne sted i gymsalen på skolen og vil bli gjennomført av våre ansatte som har god erfaring og kunnskap om disse idrettsgrenene. Noen av idrettene vil bl.a være innendørs fotball, basketball og innebandy.

Kor

Koret skal være et kor for alle, der vi har det gøy med passelig ambisjonsnivå og lave skuldre. Hensikten med koret er først og fremst å komme sammen og synge og ha det fint. Det er ingen aldersgrenser eller inntakskrav, alle er velkomne! Dirigenten for koret er Elisabet Voll Ådnøy, som er utdannet sanger og musikkpedagog ved Norges musikkhøgskole og jobber som dirigent og sangpedagog i Oslo. Hun har lang erfaring med barnekor, og gleder seg veldig til å starte skolekor på Fernanda Nissen!