2. trinn

NYTT denne perioden fra uke 41 – 47 skal barna selv melde seg på de ulike aktivitetene og kursene vi har på AKS. Påmeldingen skjer når AKS tar over etter at skolen er ferdig 13.30. Dette håper vi er med på å skape en større ansvarsfølelse hos den enkelte og bevisstgjørelse for valgene de tar. Dermed blir det KUN skolekoret og tennis dere er med å melde barna på. De første ukene regner vi med det blir litt variasjon i gruppene slik at barna teste seg frem, men vi ønsker etterhvert at vi kan ha faste grupper på de ulike kursene og aktivitetene. Vi sender ut lister på hvilke grupper barnet ditt har meldt seg på i uke 43. Kursene og aktivitetene har faste dager og tider i uka.

Dette er de ulike læringsstøttene kursene og aktivitetene vi tilbyr elevene utenom frilek ute og på «loftet».

Kunst og håndverk

I fjor opplevde vi at kunst og håndverk var et veldig populært kurs. I tillegg til at barna synes det er gøy er dette kurset en viktig arbeidsmetode hvor vi kan trekke inn læreplanen og de samme temaene som de jobber med i skolen. Barna får utfolde seg kreativt og lære mer om farger, former og ulike materialer.

Perling

var også en veldig populær aktivitet i fjor, og vi ønsker derfor å ha perlekurs for barna hvor de må perle ut ifra mønster med ulik vanskelighetsgrad. Perling er en god aktivitet som er med på å finpusse fingermotorikken, og styrker deres telleferdigheter. Motiv henter vi fra barnas interesser og fra månedens tema på skolen.

TeaterMagi

er kurset for de barna som liker å utforske karakterer og tre inn i fantasiens verden. Kursholder har tekst- og teater utdanning og har hatt mange morsomme aktiviteter med barna hvor de får være med på å sette ord på tanker og fantasien. Her får barna være med på å fortelle og skape egne historier til hverandre. Det er også fokus på vennskap, lek og samhold.

Capoeira

er en afrobrasiliansk kampsport eller dans. I løpet av dette kurset vil barna få en kort introduksjon i hva Capoeira er og får muligheten til å prøve ulike steg og bevegelser. Dette blir et morsomt kurs for de barna som liker å bevege kroppen til rytmisk musikk og teste ut noe helt nytt.

Kor

Dette har vi har hatt påmelding på.

Koret skal være et kor for alle, der vi har det gøy med passelig ambisjonsnivå og lave skuldre. Hensikten med koret er først og fremst å komme sammen og synge og ha det fint. Det er ingen aldersgrenser eller inntakskrav, alle er velkomne!

Dirigenten for koret er Elisabet Voll Ådnøy, som er utdannet sanger og musikkpedagog ved Norges musikkhøgskole og jobber som dirigent og sangpedagog i Oslo. Hun har lang erfaring med barnekor, og gleder seg veldig til å starte skolekor på Fernanda Nissen!

Sagene Allidrett

I perioden uke 41- 46 så er tenneis som står på planen. Vi går til Bjølsenhallen og får innblikk og opplæring i tennis. Instruktører fra Sagene tennisklubb.

Vi har hatt egen påmelding til tennis.